Veel chronische ziekten kunnen we alleen behandelen door symptomen of pijn te bestrijden. Deze behandelingen zijn vaak erg duur. Bedenk ook dat het aantal mensen met chronische ziekten sterk stijgt. Dat komt door de wereldwijde bevolkingsgroei, de westerse levensstijl en de vergrijzing.
Met regeneratieve geneeskunde kunnen we beschadigde cellen en organen herstellen. En zo chronische ziekten op een meer betaalbare manier genezen. Met als gevolg minder menselijk lijden. En een langer gezond leven voor veel mensen.
Wat is regeneratieve geneeskunde?
Sommige mensen hebben een chronische ziekte doordat delen van hun lichaam beschadigd zijn of niet goed meer werken. Regeneratieve geneeskunde helpt ons lichaam deze beschadigde delen te herstellen. Als we deze beschadigde delen herstellen, genezen we de chronische ziekte.
Vaak moeten mensen met een chronische ziekte elke dag medicijnen gebruiken om symptomen van de ziekte te bestrijden. Of ze moeten lang wachten op donororganen. Met regeneratieve geneeskunde hoeft dat niet meer. Want met regeneratieve geneeskunde kunnen we mensen met chronische ziekten genezen. Of zieke of beschadigde organen herstellen. Denk aan stamceltherapie, afbreekbare biomaterialen of nieuwe medicijnen die het lichaam helpen beschadigingen te herstellen.
Waarom noemen we onze onderzoeksprojecten Moonshots?
Onze grote onderzoeksprojecten noemen we Moonshots, projecten die onmogelijk lijken. Net zo moeilijk als voor het eerst naar de maan reizen. Want de genezing van deze tot nu toe ongeneeslijke ziekten is net zo bijzonder als de eerste mens op de maan. We hebben 4 Moonshots:
Hoe organiseren we ons onderzoek?
Ieder Moonshot-onderzoeksproject heeft een inhoudelijk projectleider. De projectleider zorgt ervoor dat het onderzoek van de universiteiten, de ziekenhuizen en de bedrijven goed loopt. Hij of zij zorgt ervoor dat de verschillende organisaties en onderzoekers samenwerken aan goede uitkomsten voor chronisch zieke patiënten.
We hebben geen eigen gebouw. Het geld dat we hebben gaat dus helemaal naar wetenschappelijk onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe behandelingen. En omdat we geld hebben voor de komende 5 tot 10 jaar, kunnen we werken aan onderzoeken en behandelingen die tot nu toe niet mogelijk waren. Ook kunnen we ondernemende wetenschappers en bedrijven helpen met goedkope leningen. Zo kunnen we nieuwe behandelingen zo snel mogelijk beschikbaar maken voor chronisch zieke patiënten.
Wat betekent het dat wij patiëntgericht zijn?
We hebben veel aan wetenschappelijk onderzoek te danken. Dankzij wetenschappelijk onderzoek is de medische wetenschap waar zij nu is. De medische wetenschap heeft enorm veel bereikt voor de gezondheid van mensen. Toch denken wij dat het beter kan. We kunnen doelgerichter werken aan de genezing van chronisch zieke patiënten. Wij doen dat door patiëntgericht te werken.
Copyright © 2021 RegMed XB. All rights reserved
Realisation & design by Joomlapartner