Skip to main content

GMP productielicentie voor NecstGen

  • Intro: December 2022. Een grote mijlpaal voor de Pilotfabriek. Eén van de pilotlijnen, NecstGen, heeft een GMP-productielicentie ontvangen. De licentie stelt NecstGen in staat om cel- en gentherapieën voor patiënten te produceren en vrij te geven.

Gloednieuwe GMP-faciliteit met 13 cleanrooms

Het afgelopen jaar heeft NecstGen de bouw afgerond van een gloednieuwe GMP-faciliteit van 4.000 m2 op het Leiden Bio Science Park. Via zijn GMP-faciliteit met 13 cleanrooms kan NecstGen academische en industriële therapieontwikkelaars ondersteunen.

GMP productielicentie

In november is er een GMP-controle uitgevoerd door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Na de positieve uitkomst van deze inspectie heeft NecstGen de vergunning voor de GMP-fabricage van ATMP's verkregen van Farmatec/CIBG, de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Over NecstGen

NecstGen heeft als doel de ontwikkeling en productie op het gebied van cel- en gentherapie te versnellen door essentiële diensten te leveren. NecstGen heeft een gericht team van deskundigen en een op maat gemaakte faciliteit om de ondersteuning en capaciteit te bieden die nodig zijn om cel- en gentherapieën aan patiënten te leveren.

Lees meer:

> Website NecstGen
> NecstGen Announces Major Milestone – GMP Manufacturing License
> About the Pilot Factory

Have something to share?

Now you can contribute to keep our news section fresh and up-to date with relevant events and grants, research results and high impact publications related to REGMED XB’ Moonshots. Contributions can be sent to This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Please submit the text in English and include a short title. We are looking forward to your input!