Skip to main content

Doe mee met de Coast to Coast Challenge

  • Intro: 1 juli, 24 uur, 500 kilometer. Het nieuwste event van de Nierstichting. Ga jij de uitdaging aan om (samen met collega's) dwars door Nederland te fietsen vanuit Zoutkamp tot aan Zoutelande?

1 juli, 24 uur, 500 kilometer. Ga jij de uitdaging aan om (samen met collega's of vrienden) dwars door Nederland te fietsen vanuit Zoutkamp tot aan Zoutelande? 

Over de Coast to Coast Challenge 

Dit jaar is de eerste editie van de Coast to Coast Challenge. Een evenement van de Nierstichting met als doel geld in te zamelen voor een beter leven voor nierpatiënten. Tegelijkertijd creeert de Coast to Coast Challenge bewustwording over de schadelijke effecten van te veel zout op je nieren. 

Met wie ga jij de uitdaging aan?

De Nierstichting daagt je uit om zaterdag 1 juli dwars door Nederland te fietsen in één dag. Ook tijdens de nachtelijke uren.

Je kunt deelnemen in teams van maximaal 5 personen, er zijn namelijk 5 etappes van 100 kilometer. Met wie trap jij in 24 uur 500 kilometer weg?

Naast het sportieve doel daagt de Nierstichting je ook uit om met jouw deelname minimaal 500 euro op te halen. Op die manier help je voorkomen dat chronische nierschade wereldwijd een plek krijgt in de top 5 van meest dodelijke ziektes.

Zo doe je mee

Ben je enthousiast geworden? Stel een team samen en ga de uitdaging aan. 
Je start zaterdag 1 juli 2023 in Zoutkamp (Groningen) en finisht zondag 2 juli in Zoutelande (Zeeland). Ga voor meer informatie en de knop om je aan te melden naar: https://www.coasttocoastchallenge.nl/

Have something to share?

Now you can contribute to keep our news section fresh and up-to date with relevant events and grants, research results and high impact publications related to REGMED XB’ Moonshots. Contributions can be sent to This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Please submit the text in English and include a short title. We are looking forward to your input!