Skip to main content

Postdoctoraal onderzoeker LUMC

Als postdoctoraal onderzoeker ben jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van in vitro modelsystemen om het hoornvlies te onderzoeken en te karakteriseren. Je bent betrokken bij een onderzoek gericht op het ontdekken en ontwerpen van platformen voor het hoornvliesendotheel.

Het potentiële gebruik van geïnduceerde pluripotente stamcel (iPSC)-afgeleide hoornvliesendotheel voor transplantatie biedt veelbelovende mogelijkheden voor de behandeling van hoornvliesendotheelstoornissen. Echter, om een succesvolle en veilige toepassing van transplantatie te waarborgen, is het van essentieel belang om de functionaliteit van het weefsel grondig te beoordelen. Alleen het observeren van specifieke morfologie en eiwitten is onvoldoende; een uitgebreide evaluatie van functie is noodzakelijk om het in vivo endotheelweefsel echt te kunnen nabootsen.

Je ontwikkelt een assay om twee belangrijke kenmerken van gekweekte hoornvliesendotheelcellen te beoordelen: de barrière- en pompfunctie van de monolaag. Je bent een gemotiveerd individu met een solide achtergrond in bio-engineering, stamceltechnologie en organ-on-chip systemen, die geïnteresseerd is in multidisciplinair onderzoek. Deze volledig gefinancierde tweejarige postdoc-positie wordt geïntegreerd in de onderzoeksgroep OtoBiology Leiden, gevestigd in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en partner in het reNEW consortium, in nauwe samenwerking met de groep van Dr. Vanessa LaPointe aan het MERLN Institute for Technology-Inspired Regenerative Medicine aan de Universiteit Maastricht.

Wat neem je mee?

 • Je bent een ambitieuze, proactieve en creatieve denker met een PhD in Biomedische Technologie of vergelijkbaar vakgebied, die graag een uitdagend project wil aangaan op het snijvlak van engineering en biologie.
 • Ervaring met read-out assays om cellulaire functies te onderzoeken is zeer gewaardeerd, maar volledige kenns van het oog is geen vereiste.
 • Het vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband te werken.
 • Interesse in het (gedeeltelijk) begeleiden van een promovendi.
 • Beheersing van wetenschappelijk Engels, inclusief luisteren, spreken, lezen en schrijven, is essentieel. Kennis van de Nederlandse taal is niet verplicht.

     Wat bieden we jou?

     Door gezondheid gedreven; dat is onze missie. Dit geldt uiteraard niet alleen voor onze patiënten maar ook voor onze medewerkers. Met Future@Work garanderen wij een plezierige werkomgeving en bieden wij ruimte voor ontwikkeling. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook ben je als medewerker van het LUMC aangesloten bij het ABP pensioenfonds. Dit betekent dat maar liefst 70% van je pensioenpremie betaald wordt door het LUMC en je daardoor netto meer salaris over houdt. Wel zo fijn!

     Bekijk alle arbeidsvoorwaarden van het LUMC.

     Waar ga je werken?

     Je maakt deel uit van de onderzoeksgroep OtoBiology Leiden van de afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde, onder leiding van Dr. Heiko Locher. Daarnaast maak je deel uit van het reNEW-consortium en werk je in een nieuw onderzoeksgebouw op het Leiden Bio Science Park samen met andere stamcelonderzoekers. Hier delen we laboratoria en kantoorruimte met gerenommeerde onderzoeksgroepen. Dit is een grote, perfecte leer- en onderzoeksomgeving met ultramoderne faciliteiten en technieken. Bovendien vergroot het grote netwerk van internationale onderzoekers jouw toekomstige carrièremogelijkheden.Samenwerking met deze en andere onderzoeksgroepen die zich richten op vergelijkbare modellen in verschillende orgaansystemen zal van je worden verwacht.

     Waar staan wij voor?

     Onze gezondheid is van onschatbare waarde. Meer dan in enig ander beroep, kun je in de gezondheidszorg de hele diversiteit in de mensheid in de volle breedte waarderen. Het LUMC, als academisch medisch centrum, omarmt die diversiteit volledig! Wij streven naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en (internationaal) onderzoek. Wij willen een creatieve en inspirerende werkplek zijn. Het is van essentieel belang dat iedereen zich thuis, veilig en erkend voelt. Daarom was het LUMC dan ook het eerste academisch medisch centrum dat partner werd bij Workplace Pride. Ons actieve netwerk, LUMC Pride, zet zich in voor optimale inclusiviteit en diversiteit binnen onze organisatie. Ongeacht herkomst, geslacht, uiterlijk, leeftijd, identiteit, geaardheid, (fysieke) beperking of geloof, ben je een waardevol onderdeel van onze organisatie. Samen zijn wij LUMC.

     Meer informatie

     • Als postdoctoraal onderzoeker bedraagt je salaris minimaal € 3.493,- en maximaal € 5.504,- bruto per maand (schaal 10, CAO UMC). Deze bedragen zijn op basis van een fulltime dienstverband.
     • Dit dienstverband is voor de duur van twee jaar.
     • Het doel is om het project zo spoedig mogelijk te laten starten.
     • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.